Sport i rekreacija

Škola Plivanja

Bazeni Posejdon In ovim putem pozivaju sve zainteresovane na upis u školu plivanja. Škola plivanja namenjena je svima koji još uvek ne znaju plivati ili nisu sigurni u svoje plivačke sposobnosti. Prijave, kao i sve informacije vezane uz program škole plivanja, mogu se dobiti na ulazu bazena, a možete nas kontaktirati i na našoj stranici putem Facebook-a. Časovi se održavaju u jutarnjim terminima. Školu plivanja vode treneri sa završenim Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja. Cilj programa je priprema za plivanje u dubokom bazenu odnosno za program usavršavanja plivanja.

Napomene:

Oprema koja ja potrebna: kupaći kostim ili gaćice, peškir (kapa za plivanje, plivačke naočare nisu neophodni). Ako dete boluje od neke bolesti ili postoje neki drugi problemi koji se mogu manifestovati na bazenu molimo da o tome pre početka časa obavestite trenera.

Škola plivanja na bazenima Posejdon In u Šidu. Svi zainteresovani su dobrodošli.

Plivanje pozitivno utiče na zdravlje

Plivanje deluje opuštajuće, pomaže u oslobađanju briga i svakodnevnog stresa. Otpor vode koji je 10 do 15 puta veći od otpora vazduha dodatno pojačava efekat plivanja i jačanja mišića (kao da vežbamo s tegovima). To je dobro sredstvo za mršavljenja, plivanje je, uz pravilnu ishranu koja se zasniva na zdravim namirnicama, dobar način da telo izgubi višak masnog tkiva, a zadrži postojeću mišićnu masu.

Plivanje je ujedno i druženje, iskorišćavanje slobodnog vremena, jačanje samopouzdanja i pozitivno utiče na psihosocijalni i fizički razvoj deteta.

Rano učenje plivanja kod dece utiče na telesni razvoj:

Plivanje osim što blagotvorno utiče na celokupni razvoj deteta, plivanjem se naročito jačaju pluća i srce, te razvija osećaj koordinacije pokreta i samokontrole. Jedan je od retkih sportova koji ne predstavlja gotovo nikakav napor za ligamente, hrskavicu i preporučuje se ljudima svih dobi. Poboljšava elastičnost zglobova čineći ih otpornijim na svakodnevne napore i opterećenja.

Disanje:

Pritisak vode uzrok je za jače izdisanje vazduha – dete je zbog njega prisiljeno jače udahnuti. Tako mu jačaju respiratorni mišići, a vitalni kapacitet poveća se za skoro 20%.

Kardiovaskularni sistem:

Pritisak vode pozitivno utiče i na kardiovaskularni sistem, jer deluje i na delove tela koji su u vodi, te preko kože na vene. Pod uticajem tog pritiska dotiče oko 20% više krvi u desni deo srca i preko pluća u levi deo srca. Tako se povećavaju i jačaju mišići srca.

Skelet:

Na razvoj skeleta utiče dečje intenzivno kretanje u vodi, što za posledicu ima intenzivni rast kostiju i njihovo dobro oblikovanje. Takvom detetu se i kičma počne pre menjati iz okruglog u blagi S pravilan oblik.

Mišići:

Plivanje dovodi i do oblikovanja kompletnog mišićnog sistema. Ortopedi u tome vide osnovu za zdrav razvoj deteta bez lošeg držanja tela. U položaju na stomaku u vodi jačaju mišići leđa, ramena i drugi mišići.

Termoregulacija:

Razlika između temperature tela i temperature vode (između 32 i 37°C) poticaj je za uspostavljanje termoregulacije i otpornosti tela. Redovnim vežbanjem popravi se: reakcija detetove kože na hladno, sposobnost termoregulacije i jača se imunitet.

Tenis

Teniski tereni se nalaze u sklopu kompleksa bazana Posejdon In i dostupni su za igranje tokom celog dana. Sezona počinje u proleće sa dolaskom sučanih dana, obično krajem marta - početkom aprila. Tereni su prekriveni šljakom, koju preferira većina profesionalnih i rekreativnih igrača, redovno se održava kako bi podloga bila u dobrom stanju za igranje. Oko terena su postavljeni reflektori tako da je igranje moguće i noću, sto je velika prednost u toku leta kad su temperature veoma visoke u toku dana. Iz bašte kafića prostire se pogled na oba terena i uz osvežavajuće piće tu se može sačekati rezultat turnira ili ispratiti trening mladih profesionalaca.

Pored standardne usluge iznajmljivanja terena kako članovima tako i korisnicima, organizovana je i škola tenisa, gde se radi sa decom najmlađeg uzrasta, pa sve do starijih polaznika.

Deca

Idealno vreme za ulazak u tenis je od šeste do osme godine, kako bi najkasnije do desete godine dete počelo da se takmiči. Oni koji tenis počnu kasnije da treniraju mogu očekivati da postanu dobri rekreativci. Treninzi se organizuju u malim grupama, pogodnim za napredak svakog polaznika. Cena na mesečnom novou je od 1000-2500 u zavisnosti od broja nedeljnih časova. Časovi se održavaju svaki dan, 7 dana u nedelji.

Odrasli

Nikada nije kasno da se nauče prvi teniski koraci. Za one koji žele da uđu u svet tenisa, treninzi se organizuju individualno. Časovi uvek mogu da se uzmu po potrebi, jer učenje tenisa nikad ne prestaje.

Za sve dodatne informacije možete se lično informisati u prostorijama kompleksa ili kontaktirati trenera na broj telefona:

060/075-58-29 - Dragan Danguzov

Sve Vas koji želite da se vratite u formu i svaki novi dan ispunite pozitivnom energijom očekujemo ove sezone. Dobrodošli!

SRC POSEJDON IN

Tenis pozitivno utiče na zdravlje.

Ne morate biti profesionalac da biste igrali tenis. Tenis je idealan oblik rekreacije, druženja i kao individualan sport jednostavan je prilikom dogovaranja prijateljskih mečeva, jer ne traži uključivanje velikog broja ljudi. Tenis je odlična vrsta rekreacije, jer ste u većini slučajeva na čistom vazduhu, što je jako zdravo.

Otvoreni Teniski tereni u sklopu kompleksa bazena Posejdon In u Šidu.

Mnogi smatraju da je tenis sport za ceo život, jer rekreativno mogu da ga igraju deca i odrasli, čak i stariji, ukoliko im to zdravstveno stanje dozvoljava.

Tenis pozitivno utiče na kardiovaskularni sistem: pomaže sagorevanje masti, održava energiju na višem nivou i pomaže srcu da efiksanije pumpa krv. Povećava snagu nogu i ruku, a igrači imaju jače kosti i čvršće mišiće, popravlja koordinaciju, povećava fleksibilnost, gipkost i rastegljivost. Uči vas da budete fokusirani, da razmišljate nekoliko poteza unapred, brzo se adaptirate na promene, da procenjujete ponašanje svog protivnika i da isprobavate razne strategije na putu do pobede, što možete da prenesete i iskoristite u svakodnevnom životu. Udaranjem loptice možete da se oslobodite nagomilanog stresa.